Creatief #6: Gemaakte (gerecyclede) kaarten van april

In deze blog vertel ik dat ik veel kaarten heb gemaakt, omdat er een verkoping aan zit te komen en dat ik daar kaarten voor aan het maken ben. De maand april heb ik niet stil gezeten met het maken van kaarten. Heb er een heleboel gemaakt. Het zijn vooral kaarten van gerecyclede afbeeldingen die uit tijdschriften en van oude kaarten komen. Maar heb ook een aantal 3D kaarten gemaakt en nieuwe afbeeldingen gebruikt. Kijk je mee naar het resultaat van de maand april?!

Winactie gewonnen
Eerst wil ik laten zien wat ik gewonnen heb in het begin van april. Vooral omdat ik daar veel items van gebruikt heb om kaart mee te maken.

Ik had meegedaan met de winactie van Lissaneleeft op Youtube. En 7 april stond de pakketjeman op de stoep met een hele grote inpakte doos.

20180407_124238
Doos zoals die gebracht werd. Eigen foto.

Er zaten allemaal leuke spullen in. Veel oudere Flow magazines, maar ook leuke items om gezellige post mee te versturen. Kijk maar:

Een heleboel van de items gebruik ik weer om in swap of snailmails te stoppen. Maar alle papierwaren gebruik ik zelf voor het maken van kaarten.

Lisanne heeft echt een heel leuk pakket samengesteld!

Resultaat gerecyclede Flow magazines
Zoals ik al aangaf heb ik heel veel afbeeldingen uit de Flow gebruikt om kaarten van te maken. In totaal zijn dit 159 kaarten geworden. Dat zijn er echt heel veel! Je vraagt je vast af hoe ik dat gedaan heb, want ik heb er naast deze kaarten, ook een heel veel andere kaarten gemaakt.

Ik heb eerst alle bruikbare pagina’s uit de Flow gescheurd. De rest heb ik weg gedaan. Daarna ben ik de afbeeldingen uitgaan knippen iets groter dan een 13×13 en 14.8×21 kaart. Nadat ik een hele stapel afbeeldingen had in deze maten, ben ik de afbeeldingen om de beurt op gaan plakken. Het was een klein kaartenfabriekje hier in huis. En… ik ben er bijna elke middag en avond, dat ik niks te doen had, mee bezig geweest.

Dit is het resultaat:

Resultaat gerecyclede overige tijdschriften en magazines
Zoals ik al aangaf heb ik ook uit andere tijdschriften afbeeldingen gehaald. Bijvoorbeeld een pensioenfonds tijdschrift en heel veel magazines met boeken erin.

Dit heb ik ervan gemaakt:

Hier zitten afbeeldingen tussen die ik echt geweldig vind. Dat zijn dan vaak ook afbeeldingen van kinderboeken. Of  juist weer andere boeken. Ik ben erg blij met het resultaat.

Dit zijn 177 kaarten :O.

Gerecyclede kaarten
Naast al deze afbeeldingen uit tijdschriften enz. heb ik ook nog andere kaarten gerecycled. Dit zijn er niet heel veel. 8 Stuks. Ze zijn wel heel leuk geworden vind ik zelf.

3D kaarten
En ik maakte ook nog een paar 3D kaarten en kaarten van nieuwe plaatjes. Dit waren er in totaal 25.

Kleuren
Een aantal kaarten heb ik met kleurpotloden gekleurd. Want deze kaarten waren geëmbost, maar dat was niet zichtbaar. Deze kaarten kwamen ooit van de Action vandaan. De kleurpotloden zijn van Faber-Castell. Hele fijne kleurpotloden.

20180420_190243
Gekochte kleurpotloden. Eigen foto.

Dit zijn de kaarten die ik gekleurd heb met deze fijne kleurpotloden:

Een heel mooi resultaat! Niet?!

Deze maand heb ik dus ontzettend veel kaarten gemaakt, zoals je gezien hebt. Ik ben heel tevreden met het resultaat. Ik word er erg blij van. Wat vindt jij van deze kaarten?

Al deze kaarten ga ik dus verkopen. De meeste kosten €0,50. Heb je interesse, laat het me dan weten!

Wat je vindt en of je interesse hebt,
laat dan een reactie achter.
Of stuur een e-mail.

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Creatief #6: Gemaakte (gerecyclede) kaarten van april

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s