Creatief #3: Gemaakte kaarten tot nu toe.

Ben nog niet zo in de mood geweest om kaarten te maken dit jaar. Toch heb ik een paar kaarten gemaakt. Sommige omdat ik afgesproken had de kaarten te maken, maar ook een paar omdat ik er zin in had. Kijk je mee welke kaarten in gemaakt heb?!

Theethema
Voor de Facebookgroep: “Dutchsnailmailers” had ik me aangemeld voor een theesnailronde. Daarvoor moest ik van mezelf een kaart maken dat met thee te maken heeft. Ik maak snailmails altijd vanuit een “normale” kaart.

Deze keer heb ik het boek: “Mijn hobbykaart” nr. 27 gebruikt om de kaart te maken.

20180128_151923
Tijdens het maken van de kaart.

Het resultaat van de kaart is:

20180128_160552
Thee gerelateerde kaart uit Mijn hobbykaart nr. 27.

Ik vind het een hele leuke kaart! Ik heb de kaart niet helemaal volgens de beschrijving van het hobbykaart boek gemaakt. Want ik vond het zo ook al een leuke kaart.

Omdat het een snailmail moest worden, werd er van me verwacht dat ik meer van de snailmail maakte dan alleen een kaart. Dus heb ik binnen in de kaart nog geknutseld en items toegevoegd.

Dit is het resultaat:

20180128_163738
Resultaat theesnailmail.

Zoals je ziet heb ik verschillende soorten thee aan de binnenzijde geplakt. Maar vooral Pickwick thee. De “taartjes” zijn stickers, die ik wel eens bij een bestelling van Bybird erbij het gekregen. Om dingen vast te plakken heb ik ook washitape gebruikt. Deze washitape heb ik van Post & Papier. De andere items, die je ziet, heb ik gekregen via andere snailmails.

Op een makkelijke manier kaarten maken
In februari had ik ineens zin om wat kaarten te maken. Ik heb zoveel spullen liggen, maar doe er niks mee. Daarnaast heb ik ook expres kaarten maak spullen op tafel liggen, om mezelf eraan te herinneren om weer een kaarten te gaan maken.

Ik had geen zin om plaatjes uit te knippen. Ik heb nog een paar “boeken” liggen, waar je de plaatjes niet uit hoeft te knippen. Daarom heb ik ervoor gekozen om eens uit deze “boeken” kaarten te maken.

Dit boek heb ik gekregen via een swap, maar ik weet dat het van de Action vandaan komt.

Er staan de op de achterkant van het “boek” voorbeelden hoe je de kaarten kan maken. Maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven.

De achtergronden, die ik gebruikt heb, komen ook van de Action. Ik vind de kaarten erg leuk geworden. Maar mijn favoriet van deze vier is het vogeltje!

Ik gaf net aan dat je deze afbeeldingen niet hoeft uit te knippen, maar ik knip wel de puntjes, die aan de afbeeldingen blijven zitten, eraf. Ik vond het echt heel slordig en lelijk staan als er nog puntjes aan de plaatjes zitten.

Disney
Voor dezelfde facebookgroep, als de theesnailmail, had ik me ook aangemeld voor een Disney postronde. Daar had ik ideeën voor, maar dan moest ik wel een kaart hebben die ik in het verleden al eens gemaakt had. En daarvoor moest ik die kaart bij mijn ouders meenemen. Dat was ik vergeten toen ik daar was. Dus moest ik nog knipvellen kopen om een leuke Disney snailmail te kunnen maken. Maar het is gelukt! Dit is de kaart, die ik gemaakt heb:

20180309_120917
Mickey Mouse kaart.

Ik heb daarvoor een StudioLight Disney knipvel gebruikt. Gekocht bij een knipvellenoutlet. Voor de snailmail heb ik ook nog twee andere knipvellen gebruikt. Allemaal van StudioLight.

De binnenzijde van de snailmail ziet er als volgt uit:

20180309_125101
Disney snailmail.

Ik vind het altijd leuk om thee in een snailmail te verwerken. Maar het moet wel een beetje in het thema blijven. Daarom heb ik het logo van één van de knipvellen uitgeknipt en boven de thee geplakt.

20180309_125108
Theegedeelte Disney snailmail.

Ik vond het wel leuk om de naam van de persoon, die deze snailmail gekregen heeft, met Disney letters te maken. “Hoi” stickers heb ik van de Action. En het plaatje rechtsboven in de hoek is ook van het knipvel, wat meestal wordt weggedaan, omdat het niet bij de afbeeldingen hoort van het knipvel. De achtergrond heb ik gekregen via een snailmail.

20180309_125113
Naam in letters van Disney.

Ik had nog wat papier over van de vorige afbeelding. Dit papier heb ik gebruikt om een vakje te maken om stickers in te doen. Verder heb ik een andere kaart aan de originele kaart vast gemaakt. Dit heb ik met washitape gedaan van de Action. Alleen heb er ook nog plakband overheen gepakt, omdat de washitape anders niet bleef zitten. De afbeelding van Disneyfiguren komt ook van het knipvel, wat bij de restjes hoort.

20180309_125117
Vakje voor stickers.

Omdat ik het lastig vond om er nog iets leuks te bedenken voor de snailmail, vond ik het wel een leuk idee om nog een 3D plaatje uit te knippen. En dit plaatje aan de binnenkant op te plakken. Zodat ik daarnaast tekst kon schrijven.

20180309_125120
Extra plaatje met “brief”.

Al met al vind ik dat het allemaal leuke kaarten zijn geworden! Heb er met plezier aan gewerkt en ben blij met het resultaat. Ik hoop dat de ontvangers ook blij waren met hun post. En de andere kaarten liggen nog te wachten om verstuurd te worden of om verkocht te worden. Ook hoop ik dat ik weer een beetje zin krijg in kaarten maken. Want als ik deze blog schrijf, word ik al blij van het resultaat.

Wat vindt jij van de resultaten?
Als je kaarten maakt met knipvellen, gebruik je dan ook alles van het knipvel of gooi je wat je niet nodig hebt weg?
Maak je ook wel eens snailmails?
Laat het weten in een reactie!
Advertenties

2 gedachtes over “Creatief #3: Gemaakte kaarten tot nu toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s